Υπερηχογραφία 2D/3D

Ο υπέρηχος είναι ίσως το πιο σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο στην καθημερινή πρακτική της γυναικολογίας και της μαιευτικής.Αποτελεί μη επεμβατική, φιλική προς την ασθενή απεικονιστική μέθοδο που μας βοηθά να δούμε στο εσωτερικό του σώματός μας.

Μια φορά τον χρόνο, στα πλαίσια του ετήσιου γυναικολογικού check- up κάνουμε και υπέρηχο έσω γεννητικών οργάνων. Αν χρειάζεται να παρακολουθήσουμε την πορεία κάποιου ευρήματος γίνονται συχνότερα υπέρηχοι.Χρησιμοποιούμε ειδικές κάθε φορά κεφαλές ανάλογα με τη θέση του σημείου που εστιάζουμε.

Στη γυναικολογία η χρήση της ενδοκολπικής κεφαλής μας βοηθά να ελέγξουμε την ανατομία της μήτρας , να εντοπίσουμε συγγενείς ανωμαλίες, πολύποδες, ινομυώματα,..Αναγνωρίζουμε τις ωοθήκες , ελέγχουμε την λειτουργικότητά τους. Εντοπίζουμε πιθανές κύστεις ωοθηκών και τις διαχωρίζουμε σε καλοήθεις ή μη, αναλόγα με την υπερηχογραφική τους εικόνα. Βλέπουμε σημεία φλεγμονών, ενδομητρίωσης σάλπιγγες που έχουν διαταθεί . Η χρήση της 3D ενδοκολπικής κεφαλής μας δίνει εικόνες εφάμιλλες της μαγνητικής τομογραφίας στις ανατομικές παραλλαγές της μήτρας: τοξοειδής, δίκερος, δίδελφυς, μονόκερος.

Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε συλλέξει, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε την ασθενή μας , εντελώς ανώδυνα, τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να την βοηθήσουμε θεραπευτικά στο πρόβλημα που την απασχολεί.