ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ να σας βοηθήσουμε να φαίνεστε, να αισθάνεστε και να λειτουργείτε ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

   Ο σκληρυντικός ατροφικός λειχήνας  διαπιστώνεται συχνά, στην ώριμη συνήθως ηλικία της γυναίκας. Παρατηρείται έντονος κνησμός στην περιοχή του αιδοίου, του περινέου και την περιπρωκτική περιοχή. Κνησμός επίμονος και ενοχλητικός που μπορεί να την ξυπνάει την νύχτα.
  

    Στο Σκληρυντικό Λειχήνα το δέρμα είναι λευκό, σκληρό με επηρμένες πλάκες και συχνά εκδορές λόγω του κνησμού.
Τα αίτια της νόσου δεν είναι απόλυτα γνωστά, ενοχοποιούνται μεταβολικά νοσήματα, χρόνιες φλεγμονές, αυτοάνοσα νοσήματα, άγχος…
    Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με τη λήψη βιοψίας. Ο κίνδυνος κακοήθους εξαλλαγής είναι μικρός αλλά υπαρκτός και χρειάζεται παρακολούθηση της πορείας της νόσου.

   Η θεραπεία δεν είναι μόνιμη (υποτροπιάζει δηλαδή) και συνίσταται στην τοπική εφαρμογή κορτιζόνης, βιταμίνης Α, ρετινοειδών και ανοσοκατασταλτικών.


    Η σύγχρονη αντιμετώπιση με PRP ενέσεις αυτόλογων αιμοπεταλίων δίνει καλύτερα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα. Γίνεται λήψη μιας μικρής ποσότητας αίματος από την ασθενή (όπως όταν κάνει αιματολογικές εξετάσεις), την φυγοκεντρούμε και ξεχωρίζουν έτσι τα αιμοπετάλια που χρειαζόμαστε. Τα αιμοπετάλια έχει αποδειχτεί ότι έχουν επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες και βοηθούν έτσι στην αντιμετώπιση της νόσου. Η θεραπεία α
ποτελείται από τρεις συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων και επανεξέταση στο έτος. Η ασθενής ανακουφίζεται από τα συμπτώματα, αλλά και από τη συνεχή ενασχόληση με την περιοχή καθώς δε χρειάζεται πια να χρησιμοποιεί καθημερινά κρέμες.

Ταυτόχρονα με την χρήση των PRP , όταν είναι πολύ σκληρή η περιοχή, μπορούμε με το Fractional Laser να την εξομαλύνουμε και να επιταχύνουμε το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Πιστοποιήσεις